VUURBELASTING BEREKENEN

In het BBL is vastgelegd dat een brandcompartiment niet groter mag zijn dan 1.000 m2, voor industriefuncties is dit maximaal 2.500 m2. Dit om te voorkomen dat een brand zich verder uitbreidt en onbeheersbaar wordt. In de dagelijkse praktijk van een bedrijf is deze maximum oppervlakte echter niet altijd efficiƫnt of werkbaar.
De rekenmethode NEN 6060 bepaalt, op basis van een Vuurbelastingsberekening, wanneer een compartiment groter mag zijn. In bepaalde gevallen is een bouwkundige aanpassing niet nodig, in andere gevallen volstaat een aanvullende brandmeldinstallatie of een sprinklerinstallatie.

In de NEN 6060 wordt u verplicht een Toezichtarrangement aan te gaan. Hierdoor vindt er periodieke controle plaats (meestal 1 x per jaar) op de aanwezige voorraad.

Als u meer wilt weten, neemt u dan contact met ons op. Wij informeren u graag vrijblijvend.

NEN 6060

In juni 2015 is de NEN 6060 :"Brandveiligheid grote brandcompartimenten" uitgekomen. Dit is de methode voor het berekenen van vuurbelasting. De mogelijkheden zijn uitgebreider dan in de Methode Beheersbaarheid van brand uit 2007 en er is rekening gehouden met bestaande bouw; daar mag meer in worden opgeslagen.
Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring in het maken van vuurbelastingsberekeningen.

WILT U MEER WETEN OF PERSOONLIJK CONTACT?    


CONTACT

Teisterbantstraat 17
4012 EE Kerk-Avezaath 

info@bpcconsultancy.nl
0344 - 769096